Hoboken huldigt zijn sportlaureaten van 2016

Onder ruime belangstelling werden woensdagavond in kasteel Sorghvliedt de sportlaureaten van 2016 gevierd. Niet minder dan 55 laureaten kregen met deze viering een blijk van erkenning voor hun prestaties van het afgelopen jaar. De jongste laureaat was 5, de oudste 70.
De meest diverse disciplines kwamen aan bod van atletiek tot zwemmen. Er waren 23 sporttakken vertegenwoordigd en de sporters kwamen uit 32 verschillende sportclubs.

De Prijs voor de sportprestatie 2016 ging naar profwielrenner Victor Campenaerts. Zijn specialiteit is tijdrijden. Hij won de Belgische titel in het tijdrijden en werd vice-Europees kampioen. Hij eindigde op de vijfde plaats in de Vuelta en in de Ronde van Polen.
Gino Campenaerts
Wereldklasse dus. Victor rijdt momenteel de Ruta del Sol (Ronde van Andalusië) en kon zelf niet aanwezig zijn. Het was trotse vader Gino die de trofee in ontvangst nam.

De trofee voor individueel talent 2016 ging naar Sanne Lumbeeck, een 9-jarige BMX-ster die de doordrong tot in de halve finale van het Europees kampioenschap in Verona en schitterde in de Europa League.
Sanne (links) samen met zus Liese
De trofee Jeugdteam 2016 ging naar de DHW Beloftenploeg. Deze jonge handbalsters zijn de talenten die de eerste ploeg van DHW sterker moeten maken. Zij sleepten de titel van Belgisch Kampioen in de wacht.
De trofee Team 2016 was voor SASJA HC eerste ploeg. Zij zetten hun beste handje voor op Europees niveau. De handbalheren speelden immers de kwartfinale van de Europabeker.
Geen trofee voor dit jonge talent. Amira, Tosh, Ilona en Matan:
laureaten van de karateclub Aka-I-Bara.
Maar met een mooi plaket toch terecht trots op de behaalde resultaten.
Walter Packolet
Walter Packolet mag zich voor de tweede keer Master noemen. Walter is een ultraloper die uitblinkt in wedstrijden van 42 tot 254 km in binnen- en buitenland. Hij liep in 2016 onder meer de Marathon Des Sables in de woestijn. Hij eindigde op de 70ste plaats met 1.108 deelnemers. In de ultraloop van 165 km door de woestijn van Oman eindigde hij 11de op 100 deelnemers.
vlnr Veronique Van Langenhove-Koen Raets-Kathelijne Toen-Tom De Boeck-Vic Van Assel
Tenslotte nog iets over de mensen die de prijzen uitdeelden. Hoe sportief zijn zij? Veronique Van Langenhove, districtssecretaris, denkt haar mannetje wel te kunnen staan in softball. Vic Van Assel (rechts) is dan wel voorzitter van de sportraad maar verraadde niets over eigen sportieve ambities.
De aanwezige schepenen komen volgende zondag in actie.. Kathelijne Toen (sport), Tom De Boeck (openbare werken) en Koen Raets (cultuur,...) zullen samen de kleuren van het district verdedigen bij het inspelen van de nieuwe petanquebaan van Dienstencentrum Groen Zuid.
Benieuwd of hun prestatie een nominatie voor 2017 zal opleveren.

Reacties

Populaire posts