Bereikbaarheid stadsdiensten op 21 en 22 juli

Op feestdag donderdag 21 juli (Nationale feestdag) en brugdag vrijdag 22 juli geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten en OCMW. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad Antwerpen gesloten. Tijdens brugdagen zijn een aantal diensten geopend. Een brugdag is een verlofdag die aansluit op een bestaande feestdag.Zo zijn bv. de bibliotheken, de stadswinkel, overdekte zwembaden, sportinstellingen en het Maagdenhuismuseum op 22 juli geopend. De stedelijke musea, openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg zijn zelfs open op zowel 21 als 22 juli. Ook de bezoekerscentra van Visit zijn die twee dagen open.

Op www.antwerpen.be staan de openingsuren vermeld per dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers zoeken het best van tevoren op de website op of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.

Geen afvalophaling omwille van feestdagen
Op woensdagavond 20 en donderdag 21 juli overdag wijzigt de afvalophaling. Antwerpenaars uit die ophaalzone mogen uitzonderlijk hun huisvuil aanbieden tussen donderdagavond 20 uur en vrijdagmorgen 7 uur. Het afval wordt dan vrijdag opgehaald. Bij twijfel kijken Antwerpenaars het best hun ophaalkalender goed na. U vindt de kalender ook op www.antwerpen.be. Op 21 juli zijn de containerparken gesloten.

Wie twijfelt, kan het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie, op het telefoonnummer 03 22 11 333. Op woensdag 20 juli en vrijdag 22 juli is het stedelijk contactcenter geopend van 9 tot 17 uur. Op donderdag 21 juli is het stedelijk contactcenter gesloten. 

Reacties

Populaire posts