Herfsttrektellingen op de Scheldedijk

Na de succesrijke reeksen trektellingen van de voorbije jaren plant de Vogelwerkgroep Ardea o.l.v. Luc Van Schoor ook dit najaar, voor de negende opeenvolgende keer, vogeltrektellingen langs de Scheldedijk aan de Hobokense Polder.We doen zoals gewoonlijk weer mee aan de Europese simultaantellingen die in 2014 doorgaan op zaterdag 4 oktober (tevens EuroBirdwatch) en zondag 19 oktober.
De telpost Hobokense Polder staat bekend als een gastvrije en gemoedelijke plek, waar elke geïnteresseerde vogelliefhebber(ster), van zuivere leek tot kenner, van harte welkom is.De dagelijkse ochtendtellingen HP beginnen op zaterdag 4 oktober (tevens EuroBirdwatch) en eindigen, zonder tegenbericht, op 2 november.
In principe wordt er geteld van 8 tot 12 u, naargelang de weersomstandigheden.
Noteer dat ARDEA tijdens deze periode ook twee trektellingen op een buitenlandse lokatie heeft gepland, namelijk tijdens het “Vogeltrekweekend Cap Gris Nez” (Fr.).
ARDEA doet een oproep om met ieders inbreng van deze herfsttrektellingen een succes te maken! Geef gerust een seintje aan Luc als je wil deelnemen, ook als je twijfelt of de trektelling doorgaat bij minder gunstige weersomstandigheden.

Zoals steeds situeert de trektelpost zich op de Scheldedijk langs de Hobokense Polder, op 5 min wandelen vanaf Petroleumkaai, waar parkeren mogelijk is. Fietsen kan tot op de telpost)

Meebrengen: verrekijker, telescoop (indien in bezit), vogelgids, fototoestel, (warme) drank en tussendoortje, een plooistoeltje kan, bij gunstig trekweer, zeker ook van pas komen.

Een initiatief van de Vogelwerkgroep ARDEA
Coördinator: Luc Van Schoor 0494/33 63 09


Reacties

Populaire posts