Expo 64 - HuMiD Abstract


Huguette Van Havre, Diane De Moor en Miel Derkinderen zijn studenten aan de Academie Hoboken Beeldende Kunsten. Hun raakvlak is het abstract karakter van hun werk en de suggestie naar land- en townships.

Huguette begint vanuit een vrije compositie die ze bewerkt tot een evenwichtig geheel. De sfeer, soms dreigend of angstig, soms eenvoudig of rustig, wordt bepaald door haar gevoelsmoment. De associatie met een landschap is nooit veraf.

Miel begint meestal vanuit zelfgemaakte beelden. Met schetsontwerpen maakt hij het beeld abstract en bewerkt het tot een eigenzinnige compositie. Transparante achtergronden en diverse structuurvlakken met felle kleurschakeringen en suggestieve lijnen vormen gelaagde, soms industrieel ogende, composities.

Diane ontwikkelt schilderijen vanuit een combinatie van beelden op een mood board. Het einddoel is niet voorspelbaar. Tijdens het proces ontstaat, door een voortdurende mutatie van materiaal, kleur, vormen en vlekken, een abstract schilderij. Techniek en poëzie versmelten in een spontane uitvoering.

Di 1 juli t.e.m. za 30 augustus tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
UiThuis, Kapelstraat 64
Gratis

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Nieuw: Bar 24 aan terminus Schoonselhof

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 7

Zon..... zomer....zomersalon

Nieuwe dansschool voor kinderen

Historische sprokkels: De Kermis van Hoboken van 1559

Hoboken gaat voor sportief deze zomer

Historische sprokkels: kijk op Moretusburg

Historische sprokkels: Café De (Nieuwe) Spiegel: een naam om als 'monument' te beschermen

Van A tot Zwaantje - een eigenzinnig ABC over Hoboken - 2

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 4