Aanleg voetpaden en asfaltering Wolplein - Curiestraat - Achturendagstraat

Vanaf maandag 23 april worden de voetpaden rond het Wolplein in Hoboken vernieuwd. Wanneer alle voetpaden aangelegd zijn, krijgt de rijbaan een nieuwe asfaltlaag. Om de hinder te beperken, werkt de aannemer in verschillende fases.

De heraanleg van de voetpaden start op maandag 23 april aan de kant van de huizen Wolplein nr. 1-6. Zo werkt de aannemer verder rond het plein. In een laatste fase wordt er rond het Wolplein, in de Achturendagstraat (van nr. 59 tot 63) en in de Curiestraat (stuk aan het plein) een nieuwe asfaltlaag gegoten. Alle werken zouden begin juni klaar moeten zijn.

Verschillende fases

· Fase 1 - van 23 tot 26 april: voetpad Wolplein kant huizen van nummers 1 tot 6A
· Fase 2 - van 27 april tot 2 mei: voetpad Wolplein aan de kant van het plein
· Fase 3 - van 3 tot 8 mei: voetpad Wolplein kant huizen van nummers 7 tot 12
· Fase 4 - van 9 tot 16 mei: voetpad Curiestraat aan de kant van het plein
· Fase 5 - van 17 tot 22 mei: voetpad Achturendagstraat van nummers 59 tot 63
· Fase 6 - van 28 mei tot 1 juni: asfaltering Rijbaan Wolplein en stuk Curiestraat en                                Achturendagstraat

Tijdens de werken aan de voetpaden zijn de woningen toegankelijk door loopbruggetjes en houten platen. Tijdens fase 1 en 2 wordt het Wolplein tussen de Curiestraat en Achturendagstraat ingericht als een éénrichtingsstraat, en dit in de rijrichting Curiestraat. De Curiestraat, komende uit de Scheldevrijstraat, wordt doodlopend vanaf de Edisonstraat zodat verkeer via die straat moet omrijden. De omleiding wordt aangeduid.

Tijdens fase 5 wordt het stukje Achturendagstraat tussen de Droogdokstraat en het Wolplein afgesloten. Ook hiervoor is er in een omleiding voorzien. In fase 6, nl. de asfalteringswerkingen, zijn de rijbaan rond het Wolplein en het kruispunt met de Achturendagstraat (inclusief het stuk van huisnummer 59 tot 63) afgesloten voor alle verkeer. Opnieuw is er in een omleiding voorzien om alles vlot te laten verlopen.

Districtsschepen Tom De Boeck: “Met deze werken maken we de omgeving rond het Wolplein helemaal af. Nadat het Wolplein zelf, de fietsverbinding, de Curiestraat en de Kaardestraat werden heraangelegd wordt nu de laatste schakel vernieuwd. Ondertussen wordt er ook verder gewerkt in de Scheldevrijstraat. Moretusburg krijgt zo stilaan terug zijn uitstraling van vroeger.”

Reacties

Populaire posts