Eerste Belgische Burger King deze zomer in Hoboken

De opening van het eerste hamburgerrestaurant van Burger King in ons land is gepland tegen de zomer van 2017. Het merk Quick zal behouden blijven. Dat zegt de vennootschap QSR, de overnemer van de Belgische en Luxemburgse Quick-restaurants.
Eind juli raakte bekend dat QSR de Quick-restaurants in België en Luxemburg overneemt van de Franse eigenaar Groupe Bertrand en dat QSR Burger King in ons land zal lanceren.


Vandaag gaf QSR wat meer toelichting: het eerste Burger King-restaurant is voorzien tegen de zomer van 2017. Als locatie is gekozen voor Hoboken in Antwerpen. Het aantal openingen zal geleidelijk aan worden opgedreven in de daaropvolgende jaren. Op hoeveel zaken de nieuwe keten mikt, is evenmin duidelijk.
   
Maar ook het merk Quick blijft behouden, aldus de overnemer. "De twee merken gaan naast elkaar bestaan", luidt het in een persbericht. QSR ziet in ons land zowel ruimte voor het nieuwe Amerikaanse merk als voor een "sterk historisch merk" als Quick, luidt het bij het bedrijf.
   
QSR zal zich naast de lancering van Burger King dan ook toeleggen op de herlancering van Quicks activiteiten. Een nieuwe CEO - Kevin Derycke, al enkele jaren directielid van Quick - zal het transformatieproces leiden. In Gembloers opent in september zelfs een nieuw Quick-restaurant. Er komt ook een nieuwe Quick-campagne, die de Belgische identiteit van het merk in de verf zal zetten.

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Vergeet uw reispas en kids-ID niet!

Foto: feestelijke opening kiosk

Kioskplaats krijgt terug kiosk

Weinig jonge sollicitanten op jobbeurs

Dieter Von Deurne & The Politics

1 Mei wielrennen en Grote Prijs Moretus

Historische sprokkels: De Kermis van Hoboken van 1559

90ste editie van de 1 Mei-prijs in Hoboken

U was weer geweldig!

Studio 28: Jungle Edition