Bereikbaarheid stadsdiensten op 31 oktober en 1 november

Op feestdag dinsdag 1 november (Allerheiligen) en brugdag maandag 31 oktober geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad Antwerpen gesloten. Tijdens brugdagen zijn een aantal diensten geopend. Een brugdag is een verlofdag die aansluit op een bestaande feestdag.
Zo zijn bv. de sportinstellingen op 31 oktober geopend volgens de normale openingsuren. Voor bepaalde overdekte zwembaden zijn er zelfs uitgebreidere openingsuren op maandag omwille van de herfstvakantie. De bezoekerscentra van Visit Antwerpen zijn zowel 31 oktober als 1 november open. De bibliotheken zijn maandag en dinsdag gesloten, evenals de stedelijke musea (die hun vaste sluitingsdag hebben op maandag). Verder zijn de stadsloketten zoals steeds gesloten op maandag. Ook op feestdag 1 november zijn ze dicht. Voor dringende zaken kan u wel steeds terecht op het e-loket.

Op www.antwerpen.be staan de openingsuren vermeld per dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers zoeken het best van tevoren op de website op of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.

Geen afvalophaling omwille van feestdag
Op maandagavond 31 oktober en dinsdag 1 november overdag wijzigt de afvalophaling. Antwerpenaars uit die ophaalzone mogen uitzonderlijk hun huisvuil aanbieden tussen dinsdagavond 20 uur en woensdagmorgen 7 uur. Het afval wordt dan woensdag opgehaald. Bij twijfel kijken Antwerpenaars het best hun ophaalkalender goed na. U vindt de kalender ook op www.antwerpen.be. Op 1 november zijn de containerparken gesloten.

Wie twijfelt, kan terecht bij het stedelijk contactcenter voor meer informatie, via het mailadres info@stad.antwerpen.be of op het telefoonnummer 03 22 11 333. Op maandag 31 oktober is het stedelijk contactcenter geopend van 9 tot 17 uur. Op dinsdag 1 november is het stedelijk contactcenter gesloten.

Reacties

Populaire posts