Musica con Gioia opnieuw in Hoboken

We hadden enige jaren geleden (2009) Musica con Gioia te gast in de Hobokense Heilig Hart kerk met de uitvoering van o.m. de Lucaspassie van Stefan Keppens op tekst van André Binon en een In Memoriam gecomponeerd door dirigent Werner De Bleser.
Musica con gioia o.l.v. Werner De Bleser in de Heilig Hartkerk te Hoboken
Musica con Gioia en sopraan Christa Biesemans
Nu heeft dirigent Werner De Bleser een mini-opera gecomponeerd. ‘De Pop’ brengt het verhaal van een stadse schooljuf die wegkwijnt in een plattelandsschooltje. De Juf voelt zich erg eenzaam en de enige tegen wie ze kan praten is een pop die in haar klas staat. Tot ze merkt dat de pop gemaakt is door de vader van één van de kinderen in haar klas. En dat de pop erg hard op die vader lijkt...
Christa Biesemans
Werner De Bleser
Musica con Gioia en Marleen Merckx
Na de pauze wordt het échte verhaal rond Hansje en Grietje verteld: het verhaal van twee arme kinderen die achtergelaten worden in het bos en proberen te overleven. Actrice Marleen Merckx kruipt in de huid van de zus van de gebroeders Grimm en legt haarfijn uit hoe hun (gruwelijke) sprookje tot stand kwam. Een instrumentale suite uit de gelijknamige opera van de Duitse componist Engelbert Humperdinck omkadert het geheel.

Dit alles wordt u aangeboden in het Gravenhof op zondag 20 maart 2016 om 11.30 uur als aperitiefconcert. Kaarten kosten 2 - 7 of  9 euro en kunt u hier bestellen.

Wij bieden alvast een muzikaal voorsmaakje met de Ouverture tot de opera

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Vergeet uw reispas en kids-ID niet!

Foto: feestelijke opening kiosk

Kioskplaats krijgt terug kiosk

Weinig jonge sollicitanten op jobbeurs

Dieter Von Deurne & The Politics

Eerste Antwerpse Freinet middenschool komt in Hoboken

Met Torra wordt het zeker zomer

Cafetaria zwembad en sportcentrum Sorghvliedt opnieuw open

Hoboken huldigt zijn sportlaureaten van 2016

Nello droomt - de musical