Identiteitskaart aanvragen voortaan eenvoudiger

Antwerpen is de eerste stad waar Antwerpenaars hun aanvraag volledig thuis kunnen afhandelen. Tot nu toe moest u als Antwerpenaar twee keer een afspraak maken bij het stadsloket. Vanaf nu volstaat het om één keer langs te gaan om uw kaart te activeren.

Foto: kapellen.be

Voortaan krijgt u een oproepbrief met een aanvraagdocument in uw brievenbus. Om uw aanvraag te vervolledigen, moet u dit document ondertekenen en een recente pasfoto toevoegen. Met de bijgevoegde enveloppe deponeert u het ondertekende aanvraagdocument en de foto in de brievenbus van een stadsloket van uw keuze. 
Vervolgens verwerkt het stadsloket uw aanvraag en stuurt ze naar de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Na ongeveer twee weken ontvangt u een brief met de code om de identiteitskaart te activeren. Die zijn vergelijkbaar met de persoonlijke codes voor het gebruik van bank- of simkaarten. Uw nieuwe identiteitskaart haalt u na afspraak af en activeert deze meteen ook bij het stadsloket waar u het aanvraagdocument binnenbracht.
Bron: antwerpen.be

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Nello en Patrasche vatten TORRA bij de horens...

Van A tot Zwaantje - een eigenzinnig ABC over Hoboken - 2

Hoboken gaat door het groene lint: wandelen langs gebouwen en monumenten op 10 september

Historische sprokkels: Rond de kiosk

Historische sprokkels: kijk op Moretusburg

Rioleringswerken Schoonselhoflei, Sint-Bernardsesteenweg onderbroken

Traditie troef in Hoboken: het jaarmarktweekend komt eraan

Nieuw: Bar 24 aan terminus Schoonselhof

Jaarmarkt BBQ

Cafetaria zwembad en sportcentrum Sorghvliedt opnieuw open