Met de waterbus naar Antwerpen stad

In Rotterdam en Hamburg bestaan waterbussen al langer. In de loop van 2016 zal u ook op de Schelde de waterbus kunnen nemen, van Antwerpen naar het havengebied en terug. Er zijn drie trajecten voorzien.

Foto: Jose Mink

De waterbussen zijn een initiatief van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Ze zijn in de eerste plaats bedoeld om havenwerknemers van en naar hun job te brengen. In de haven van Antwerpen werken meer dan 64.000 mensen. Die trotseren nu vaak lange files. Bovendien zijn er de komende jaren grote verkeerswerken gepland in Antwerpen. Wie de waterbus neemt, ondervindt daar geen hinder van. Er is ook gedacht aan fietsers, want de fiets kan vlot mee op de waterbus.

Drie buslijnen op de Schelde
Er komen drie lijnen op de Schelde met voldoende op- en afstapplaatsen: de regiolijn, de stadslijn en de havenlijn. De regiolijn vaart tussen Bazel en het Steenplein, de stadslijn tussen Hoboken en het MAS en de havenlijn tussen het Steenplein en Lillo. Naast de waterbussen komt er ook een extra veerpont tussen Lillo en Liefkenshoek.

Eerste waterbus in 2016
Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen overlegt nu over de uitwerking van het project met verschillende partners, waaronder de Lijn en de Vlaamse Overheid. Als alles volgens plan verloopt, worden de eerste bussen in de loop van 2016 in gebruik genomen.
www.antwerpen.be

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 7

Nieuwe dansschool voor kinderen

Nieuw: Bar 24 aan terminus Schoonselhof

Zon..... zomer....zomersalon

Historische sprokkels: De Kermis van Hoboken van 1559

Historische sprokkels: kijk op Moretusburg

Hoboken gaat voor sportief deze zomer

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 4

Historische sprokkels: Café De (Nieuwe) Spiegel: een naam om als 'monument' te beschermen

Van A tot Zwaantje - een eigenzinnig ABC over Hoboken - 2