Hoboken van bil: de Patrache filet

Hoboken heeft er sinds kort dankzij Chris Vervaet van Kwaliteitsslagerij Thyssen een lekkernij bij. De Patrache filet.


De Patrache filet is een stukje varkensvlees van de bovenbil. Dit wordt gezouten en na toevoeging van diverse kruiden gerijpt gedurende een periode van 8 weken. Nadat het voldoende gerijpt is wordt het vlees gedurende zes uur op een temperatuur van 40°c op kleur gebracht en wordt de typische smaak bepaald. Daarna drogen we nog wat verder.
Bron: De makers

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Nello en Patrasche vatten TORRA bij de horens...

Van A tot Zwaantje - een eigenzinnig ABC over Hoboken - 2

Hoboken gaat door het groene lint: wandelen langs gebouwen en monumenten op 10 september

Historische sprokkels: kijk op Moretusburg

Nieuw: Bar 24 aan terminus Schoonselhof

Rioleringswerken Schoonselhoflei, Sint-Bernardsesteenweg onderbroken

Traditie troef in Hoboken: het jaarmarktweekend komt eraan

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 7

Feest voor 10 jaar Literaire Kring Hugo Raes, die ophoudt te bestaan.

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 1