Hoboken van bil: de Patrache filet

Hoboken heeft er sinds kort dankzij Chris Vervaet van Kwaliteitsslagerij Thyssen een lekkernij bij. De Patrache filet.


De Patrache filet is een stukje varkensvlees van de bovenbil. Dit wordt gezouten en na toevoeging van diverse kruiden gerijpt gedurende een periode van 8 weken. Nadat het voldoende gerijpt is wordt het vlees gedurende zes uur op een temperatuur van 40°c op kleur gebracht en wordt de typische smaak bepaald. Daarna drogen we nog wat verder.
Bron: De makers

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 7

Nieuwe dansschool voor kinderen

Nieuw: Bar 24 aan terminus Schoonselhof

Zon..... zomer....zomersalon

Historische sprokkels: De Kermis van Hoboken van 1559

Historische sprokkels: kijk op Moretusburg

Hoboken gaat voor sportief deze zomer

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 4

Historische sprokkels: Café De (Nieuwe) Spiegel: een naam om als 'monument' te beschermen

Van A tot Zwaantje - een eigenzinnig ABC over Hoboken - 2