Hoboken van bil: de Patrache filet

Hoboken heeft er sinds kort dankzij Chris Vervaet van Kwaliteitsslagerij Thyssen een lekkernij bij. De Patrache filet.


De Patrache filet is een stukje varkensvlees van de bovenbil. Dit wordt gezouten en na toevoeging van diverse kruiden gerijpt gedurende een periode van 8 weken. Nadat het voldoende gerijpt is wordt het vlees gedurende zes uur op een temperatuur van 40°c op kleur gebracht en wordt de typische smaak bepaald. Daarna drogen we nog wat verder.
Bron: De makers

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Wandelen in de Groene Zuidelijke kamers van Hoboken en Wilrijk

Vergeet uw reispas en kids-ID niet!

Video: Dag van het park 2017, Hydepark

Weinig jonge sollicitanten op jobbeurs

Historische sprokkels: kijk op Moretusburg

U was weer geweldig!

Foto: feestelijke opening kiosk

Dieter Von Deurne & The Politics

Kioskplaats krijgt terug kiosk

Dienstencentrum Victor De Bruyne blaast 35 kaarsjes uit