Bezoek eens een school

Wilt u uw kind aanmelden voor een Antwerpse kleuter of lagere school? Bezoek dan op voorhand een school.De keuze van een school voor uw kind(eren) is een belangrijke stap. Om een beeld te krijgen van een school is het een goed idee om ze vooraf eens te bezoeken.

Aanmelden voor een kleuterschool of lagere school
Als u uw kind wil inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen, moet u uw kind eerst aanmelden. Aanmelden gebeurt online via http://meldjeaan.antwerpen.be/. De aanmeldingsperiode loopt van woensdag 11 februari 2015 vanaf 9.30 uur tot en met vrijdag 6 maart 2015 tot 17 uur. Kinderen die al een broer of zus hebben in een kleuterschool of lagere school, of kinderen van wie een van de ouders in een kleuterschool of lagere school werkt, krijgen voorrang. Zij kunnen zich aanmelden van donderdag 8 januari 2015 vanaf 9.30 uur tot en met woensdag 21 januari 2015 tot 17 uur.

Een school bezoeken tijdens de kijkdagen
Om het u makkelijker te maken om te kiezen tussen de scholen, organiseren verschillende scholen kijkdagen. Elke school legt immers eigen accenten en heeft een eigen aanpak. Een kijkdag is de ideale gelegenheid om een school beter te leren kennen en een beeld te krijgen van de werking. U komt er ook te weten hoe u als ouder betrokken wordt bij de schoolloopbaan van uw kind.

De kijkdagen vinden plaats tussen dinsdag 20 januari en 10 februari 2015. Bekijk het overzicht van de kijkdagen per school. Ook via scholenzoeker.antwerpen.be vindt u een overzicht van de scholen met hun kijkdagen.

Meer info?
Helpdesk aanmelden, bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur via 0800 62 185 (gratis)
of helpdesk.aanmelden@stad.antwerpen.be

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Vergeet uw reispas en kids-ID niet!

Weinig jonge sollicitanten op jobbeurs

Foto: feestelijke opening kiosk

Kioskplaats krijgt terug kiosk

Dieter Von Deurne & The Politics

Historische sprokkels: kijk op Moretusburg

Historische sprokkels: De Kermis van Hoboken van 1559

90ste editie van de 1 Mei-prijs in Hoboken

Studio 28: Jungle Edition

Nieuwe dansschool voor kinderen