Start heraanleg Distelvinklaan

Op maandag 22 september worden de Distelvinklaan en een stukje van de Oudstrijderslaan heraangelegd. In de Distelvinklaan wordt voornamelijk de verkeersveiligheid aan de schoolpoort verhoogd. Gedurende de werken zal de straat volledig afgesloten zijn. Tegen eind november gaat de straat voorlopig open voor plaatselijk verkeer. Tegen kerst is de volledige straat afgewerkt en open voor alle verkeer.


In de Distelvinklaan aan de schoolomgeving wordt een verkeersbegeleidende ingreep gedaan om de verkeersveiligheid aan de schoolpoort te verhogen. Er komt een verkeersplateau met oversteekplaats en bredere voetpaden. De straat wordt aangepast aan zone 30. In de Oudstrijderslaan wordt de middenberm verlengd om het kruispunt te verkleinen.

De Distelvinklaan wordt tijdens de werken volledig afgesloten van de Krijgsbaan tot net vóór het kruispunt met de Oudstrijderslaan. Eén van de voetpaden blijft wel steeds bereikbaar.

Tegen eind november wordt de straat voorlopig geopend, maar alleen voor plaatselijk verkeer. Op hetzelfde moment wordt het kruispunt met de Oudstrijderslaan afgesloten. Er wordt in een omleiding voorzien. Uiteindelijk worden de straat en het kruispunt definitief geasfalteerd, waarvoor alles opnieuw enkele dagen wordt afgesloten.
Zonder winterweer of onverwachte omstandigheden, zijn de straat en het kruispunt afgewerkt rond Kerstmis.
www.hoboken.be

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Vergeet uw reispas en kids-ID niet!

Weinig jonge sollicitanten op jobbeurs

Foto: feestelijke opening kiosk

Kioskplaats krijgt terug kiosk

Dieter Von Deurne & The Politics

Historische sprokkels: kijk op Moretusburg

Historische sprokkels: De Kermis van Hoboken van 1559

90ste editie van de 1 Mei-prijs in Hoboken

Studio 28: Jungle Edition

Nieuwe dansschool voor kinderen