Start heraanleg Distelvinklaan

Op maandag 22 september worden de Distelvinklaan en een stukje van de Oudstrijderslaan heraangelegd. In de Distelvinklaan wordt voornamelijk de verkeersveiligheid aan de schoolpoort verhoogd. Gedurende de werken zal de straat volledig afgesloten zijn. Tegen eind november gaat de straat voorlopig open voor plaatselijk verkeer. Tegen kerst is de volledige straat afgewerkt en open voor alle verkeer.


In de Distelvinklaan aan de schoolomgeving wordt een verkeersbegeleidende ingreep gedaan om de verkeersveiligheid aan de schoolpoort te verhogen. Er komt een verkeersplateau met oversteekplaats en bredere voetpaden. De straat wordt aangepast aan zone 30. In de Oudstrijderslaan wordt de middenberm verlengd om het kruispunt te verkleinen.

De Distelvinklaan wordt tijdens de werken volledig afgesloten van de Krijgsbaan tot net vóór het kruispunt met de Oudstrijderslaan. Eén van de voetpaden blijft wel steeds bereikbaar.

Tegen eind november wordt de straat voorlopig geopend, maar alleen voor plaatselijk verkeer. Op hetzelfde moment wordt het kruispunt met de Oudstrijderslaan afgesloten. Er wordt in een omleiding voorzien. Uiteindelijk worden de straat en het kruispunt definitief geasfalteerd, waarvoor alles opnieuw enkele dagen wordt afgesloten.
Zonder winterweer of onverwachte omstandigheden, zijn de straat en het kruispunt afgewerkt rond Kerstmis.
www.hoboken.be

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Nello en Patrasche vatten TORRA bij de horens...

Historische sprokkels: Café De (Nieuwe) Spiegel: een naam om als 'monument' te beschermen

Historische sprokkels: Rond de kiosk

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 3

Van A tot Zwaantje - een eigenzinnig ABC over Hoboken - 2

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 1

Een nieuw "kunstwerk" voor Nello en Patrasche?

Historische sprokkels: kijk op Moretusburg

Nieuw: Bar 24 aan terminus Schoonselhof

Hoboken gaat door het groene lint: wandelen langs gebouwen en monumenten op 10 september