OMD 2014: Fort 8

Met als thema "Erfgoed. Vroeger, nu en in de toekomst" zijn dit jaar meerdere gebouwen en monumenten te bezoeken in ons district. Een pendelbus brengt u van de ene locatie naar de andere. In de marge van het thema zet ook Fort 8 de deuren open.
De gidsen en fortwachters hebben de voorbije maanden met de steun van het districtsbestuur opgeruimd en gepoetst dat het een lieve lust was. De weerelementen waren hen daarbij niet steeds gunstig gezind maar dat kon het enthousiasme niet breken.

U kan op Open Monumentendag op het fort terecht voor gegidste rondleidingen om het half uur. De eerste gidsbeurt is al om 10 uur. In de voormiddag kun je nog mee om 10 u 30, 11 u en 11 u 30. De eerste tour van de namiddag is om 13 uur. De laatste om 17 uur.
Vertrekpunt van de wandeling is de houten officierswoning aan de Schansstraat 7.Liever op eigen tempo? Dat kan ook. Informatieborden leiden u langs de mooiste en interessantste plaatsen. 

Uiteraard is ook het  'museum' te bezoeken.
In een gespecialiseerde pop up  shop vindt u bovendien boeken, brochures en gadgets om uzelf of iemand anders cadeau te doen. De feestdagen zijn echt niet ver meer. U kan daar bijvoorbeeld ook de 'Fietsroute 14-18' oppikken en een tochtje door en rond Hoboken maken.
Voor de kinderen zijn er spelletjes op de binnenplaats: zakkenlopen,  balspelen, klakkebuis blazen, ringenwerpen, enz...

Voor iedereen is er drink-  en knabbelgelegenheid in het pop up cafetaria.

De fortgidsen en -wachters verwachten u op zondag 14 september 2014.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Vergeet uw reispas en kids-ID niet!

Foto: feestelijke opening kiosk

Kioskplaats krijgt terug kiosk

Weinig jonge sollicitanten op jobbeurs

Dieter Von Deurne & The Politics

Eerste Antwerpse Freinet middenschool komt in Hoboken

Met Torra wordt het zeker zomer

Cafetaria zwembad en sportcentrum Sorghvliedt opnieuw open

Hoboken huldigt zijn sportlaureaten van 2016

Nello droomt - de musical