Doe het eens vrijwillig: Bibliotheekmedewerker Zorgbib

De Zorgbibwerking houdt in dat (een ploeg) vrijwilligers op regelmatige basis de uitleen verzorgen aan de patiënten of bewoners van woon- en zorgcentra, ziekenhuizen, psychiatrische centra, ... .
 Daarvoor gaan ze wekelijks of om de veertien dagen op pad met een boekenkar vol boeken, strips, informatieve werken, films of CD’s. Sommige vrijwilligers lezen voor aan ouderen, vertellen verhalen aan kinderen…


De tijd die je in Zorgbib wil investeren kan je zelf bepalen (bvb. wekelijks op donderdagnamiddag, veertiendaags op zaterdagvoormiddag,…). Belangrijk is echter te vermelden dat de continuïteit van onze werking erg belangrijk is. Patiënten of bewoners in instellingen rekenen immers op het bezoekje en kijken uit naar de komst van de Zorgbibvrijwilligers. Het is dan ook belangrijk dat vrijwilligers die zich willen engageren bij Zorgbib dit voor een langere periode kunnen/willen doen.

Tenslotte nog even vermelden dat Zorgbib haar vrijwilligers selecteert ongeacht hun afkomst, huidskleur, geslacht of leeftijd.

Talenkennis: Nederlands moeilijk|Nederlands vloeiend
Plaats van tewerkstelling: 2660 Hoboken
Werktijden: kantooruren, regelmatig, doorlopende opdracht
Contact: Sofie Luyckx, 015/44 35 57, sofie.luyckx@rodekruis.be

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Vergeet uw reispas en kids-ID niet!

Foto: feestelijke opening kiosk

Weinig jonge sollicitanten op jobbeurs

1 Mei wielrennen en Grote Prijs Moretus

Kioskplaats krijgt terug kiosk

Dieter Von Deurne & The Politics

Historische sprokkels: De Kermis van Hoboken van 1559

Muziek in 'ne living'

U was weer geweldig!

Met Torra wordt het zeker zomer