TORRA kleedt de koters.

links: Kelly Van Tongerloo van Dagbladhandel De Witte en rechts: Annelies Michiels van  Little Jo gets Dressed
Straks lanceren Annelies Michiels en Kelly van Tongerloo, twee ondernemende dames uit Hoboken, hun eigen modelabel TORRA. Waarom TORRA? TORRA refereert aan het sterrenbeeld STIER van beide dames. Stieren zijn niet vrouwelijk en dus werd een vrouwelijke variant van het woord verzonnen. Ook de vorm en de kleur van het logo verwijzen naar de stier.


Maar er zit meer achter. Zowel Kelly als Annelies hebben een zoon met ASS (Autisme Spectrum Stoornis). Dat is geen ziekte, maar een ontwikkelingsstoornis. Iemand met ASS kan moeilijk 'prikkels' filteren, waardoor hij het in onze hectische maatschappij vaak moeilijk krijgt en zich af en toe gaat afzonderen. Zijn gedrag wordt door de 'normale' goegemeente niet echt begrepen en vaak geïnterpreteerd als onbeschoft. "De scherpe hoorns van de stier verwijzen naar de overmatige prikkeling die mensen met ASS ervaren", verduidelijkt Annelies.


Kelly: "TORRA is een commercieel label, maar wij ervaren vaak onbegrip en ondervinden zelf hoe moeilijk het is om autisme bespreekbaar te maken. Daarom gaan wij een deel van onze winst afstaan aan organisaties en projecten die onderzoek doen naar ASS, die mensen bewust trachten te maken van de problematiek en die begeleiding geven aan wie daar nood aan heeft." Al heel wat organisaties zijn geïnteresseerd om samen te werken.

TORRA is in de eerste plaats een vrolijke eco-sweaterlijn voor kinderen, al konden wij tussen de fraaie shirts ook enkele grotere maten spotten.


Wie een sweater koopt, krijgt er bovendien een postkaart bij met hetzelfde opschrift als op de sweater. Zo kan de warme boodschap doorgegeven worden. De kaarten zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar voor een prikje.

Wie nog op zoek is naar een nuttig en mooi kerstcadeau voor de koters, kan op 16 december terecht op de kerstmarkt in het Dorp van Hoboken van 18 tot 23 uur. Daar wordt TORRA officieel op u losgelaten. Let the beast go!


Reacties

Populaire posts