Gezocht: externe exploitatie koetshuizen park Sorghvliedt

De stad Antwerpen wil één of mogelijk beide koetshuizen in het park Sorghvliedt een nieuwe publieke bestemming geven. De stad zal nu de markt verkennen om daarna een aanbesteding op te stellen voor een nieuwe publieke functie zoals bijvoorbeeld horeca.


Beide gebouwen, voorheen een wagenhuis en stalling, werden in de 18de eeuw opgetrokken en maken, samen met de oranjerie en de belvedère, deel uit van een groep gebouwen rond het kasteel Sorghvliedt in Hoboken. De rococo koetshuizen zijn beschermd erfgoed. De stad Antwerpen wil de authenticiteit van de gebouwen optimaal conserveren en zal daarom de buitenkant van beide koetshuizen restaureren. Minstens een van de gebouwen zal na renovatie casco ter beschikking worden gesteld voor externe exploitatie.

De nieuwe bestemming moet bezoekers een unieke beleving bieden, rekening houdend met de eigenheid van de authentieke locatie in het historische park Sorghvliedt. 

Geïnteresseerden kunnen online de vragenlijst invullen vóór 31 augustus 2016 via www.ondernemeninantwerpen.be/koetshuizen.  

Reacties

Populaire posts