Gratis wifi in Hoboken?


Wie al wandelend door de stad de openingsuren van zijn favoriete winkel wil opzoeken of het telefoonnummer van een restaurant, kan dat in Antwerpen sinds eind 2014 via de gratis wifi die de stad aanbiedt op de drukstbezochte plaatsen. In juli 2015 kwamen daar een aantal nieuwe locaties bij. Nu breidt het netwerk nog verder uit en is er naast gratis wifi in zones van de publieke ruimte ook gratis wifi in bepaalde gebouwen zoals districtshuizen en musea.

Antwerpen zet sterk in op een digitale dienstverlening en communicatie. Om bewoners en bezoekers de kans te geven daar maximaal van te kunnen genieten, stelt de stad gratis wifi ter beschikking in bepaalde zones van de publieke ruimte én nu ook in bepaalde gebouwen.

Het aanbieden van gratis wifi verloopt in verschillende fases. In een eerste fase eind 2014 werd het gelanceerd op volgende locaties: Koningin Astridplein, De Keyserlei, Meir, Wapper, Theaterplein, Meirbrug, Schoenmarkt, Groenplaats, Jan Blomstraat, Handschoenmarkt, Grote Markt, Suikerrui en Steenplein. In een tweede fase in juli 2015 kwamen daar nog 16 locaties in de publieke ruimte bij waaronder het De Coninckplein, Park Spoor Noord en aan het MAS.

Voortaan kan ook in onderstaande gebouwen ‘_Antwerp Free Wi-Fi’ gebruikt worden
Visit Antwerp (Grote markt)
FelixArchief
bibliotheek Permeke
Stadhuis – Tentoonstellingsruimte
Den Bell
Digipolis Antwerpen
districtshuis van Antwerpen
districthuis van Berchem
districthuis van Berendrecht-Zandvliet-Lillo
districthuis van Borgerhout
districthuis van Deurne
districthuis van Ekeren
districthuis van Hoboken
districthuis van Merksem en Sociaal centrum Merksem OCMW
districthuis van Wilrijk en Bibliotheek Bist
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Museum Aan de Stroom (MAS)
Middelheimmuseum
Hessenhuis
Museum Mayer van den Bergh
Museum Plantin-Moretus
Red Star Line Museum
Ontmoetingscentrum Atlas 

Met het systeem van gratis wifi (onder de naam ‘_Antwerp Free Wi-Fi’) kan iedereen zonder extra registratie terecht op de stedelijke websites antwerpen.be, visitantwerpen.be, ondernemeninantwerpen.be en gate15.be. Om andere sites te bezoeken, moeten mensen zich registreren. Dat kan via een Google+- of Facebookprofiel. Aanmelden kan na registratie ook met het A-profiel van antwerpen.be. 

Een volledig overzicht van de locaties met ‘_Antwerp Free Wi-Fi’ staat op http://www.visitantwerpen.be/detail/wifi. Op het stadsplan staan de zones aangeduid onder ‘Digitale stad – Openbare WIFI zones’.

Reacties

Populaire posts