Infodag CVO: Volwassenenonderwijs zit in de lift

Het volwassenenonderwijs in CVO Antwerpen zit in de lift. In vergelijking met vorig jaar en andere centra groeit het centrum met bijna 2%. Vooral het hoger beroepsonderwijs (HBO5) doet het goed, met een toename van 7,7% cursisten. Ook het tweedekansonderwijs stijgt. Heel wat 25 tot 35-jarigen behalen hun diploma secundair onderwijs in het volwassenenonderwijs.

Eén op de vier jongeren in de stad Antwerpen maakt zijn of haar middelbare school niet af. De meeste schoolverlaters komen uit het beroepsonderwijs (BSO). Maar werk vinden zonder een diploma is enorm moeilijk. "Onze diploma-opleidingen zitten in de lift, de opleiding HBO5 informatica steeg zelfs met 22% ten opzichte van 2012-2013", getuigt directeur Sophie Van der Avort, "Heel wat volwassenen combineren hun opleiding met een job en/of gezin en omdat we onze opleidingen modulair en dus flexibel organiseren, hoeven deze volwassenen hun leven niet on hold te zetten om hun doel te bereiken. Als je ervaring kan aantonen, kan je vrijstellingen krijgen en kan je je traject naar een diploma inkorten. Maar je kan ook je traject verlengen en leren op je eigen tempo of zelfs kiezen voor thuis studeren via OpenCVO."
Het volwassenenonderwijs biedt opleidingen voor jong en oud. Het leertraject kan worden aangepast aan een persoonlijke situatie. CVO Antwerpen biedt daarom heel wat opleidingen aan in afstandsonderwijs. Bij 42,5% van de opleidingen is een combinatie van afstands- en contactonderwijs mogelijk.

Op 13 juni opent CVO Antwerpen zijn deuren tijdens de infodag. Iedereen is welkom op campus Hoboken, Distelvinklaan 22, van 10.00 tot 13.00 u. Meer info vind je op www.cvoantwerpen.be.

Reacties

Populaire posts