Hoboken van bil: de Patrache filet

Hoboken heeft er sinds kort dankzij Chris Vervaet van Kwaliteitsslagerij Thyssen een lekkernij bij. De Patrache filet.


De Patrache filet is een stukje varkensvlees van de bovenbil. Dit wordt gezouten en na toevoeging van diverse kruiden gerijpt gedurende een periode van 8 weken. Nadat het voldoende gerijpt is wordt het vlees gedurende zes uur op een temperatuur van 40°c op kleur gebracht en wordt de typische smaak bepaald. Daarna drogen we nog wat verder.
Bron: De makers

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Rioleringswerken Schoonselhoflei, Sint-Bernardsesteenweg onderbroken

Meerlenhoflaan wordt vernieuwd

Deze week op de Camping

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 4

Historische sprokkels: kijk op Moretusburg

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 7

Met Torra wordt het zeker zomer

Van A tot Zwaantje - een eigenzinnig ABC over Hoboken - 2

Historische sprokkels: De Kermis van Hoboken van 1559