Hoboken van bil: de Patrache filet

Hoboken heeft er sinds kort dankzij Chris Vervaet van Kwaliteitsslagerij Thyssen een lekkernij bij. De Patrache filet.


De Patrache filet is een stukje varkensvlees van de bovenbil. Dit wordt gezouten en na toevoeging van diverse kruiden gerijpt gedurende een periode van 8 weken. Nadat het voldoende gerijpt is wordt het vlees gedurende zes uur op een temperatuur van 40°c op kleur gebracht en wordt de typische smaak bepaald. Daarna drogen we nog wat verder.
Bron: De makers

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Josée Ceuppens exposeert in Dienstencentrum Groen Zuid

Op boekenjacht onder de lentezon

Historische sprokkels: kijk op Moretusburg

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 7

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 3

Nello en Patrasche vatten TORRA bij de horens...

Van A tot Zwaantje: een eigenzinnig ABC over Hoboken - 1

Cafetaria zwembad en sportcentrum Sorghvliedt opnieuw open

Nieuw: Bar 24 aan terminus Schoonselhof

Week van de senior