Rode Kruis organiseert cursussen voor sportclubs


Op vraag van het district Hoboken organiseert de plaatselijke afdeling Zuiderdistrict van het Rode Kruis twee gratis lesmodules voor sportclubs: een cursus eerste hulp bij sportongevallen en een cursus reanimeren en defibrilleren.
Dankzij de twee  cursussen van het Rode Kruis kunnen de leden van Hobokense sportclubs leren hoe ze het best handelen bij sportongevallen en in noodsituaties. Beide cursussen worden op twee verschillende dagen aangeboden. Per Hobokense sportclub kunnen maximum drie leden aan een lesmodule deelnemen. Inschrijven kan nu al.Cursus reanimeren en defibrilleren
In deze cursus leren deelnemers hoe reanimeren wordt gecombineerd met het gebruik van een automatische externe defibrillator (AED). De cursisten raken vertrouwd met de adviesstem van het toestel, leren elektroden aanbrengen, een schok toedienen… Om veel te kunnen oefenen, worden de groepjes klein gehouden. Er zijn een reanimatiepop en AED-toestel per drie cursisten. Er wordt ook geoefend met een zakmasker. Aan de cursus is een evaluatie verbonden. Wie die met succes aflegt, krijgt een brevet. De cursus duurt 4 uur.

Zaterdag 21 maart of  zondag 22 maart van 9 tot 13 uur, lokaal Rode Kruis, kasteel Broydenborg, Broydenborglaan 2


Cursus eerste hulp bij sportongevallen
Met foto’s en opdrachten leert deze cursus deelnemers hoe ze correct handelen bij sportongevallen. Bovendien worden er preventietips meegegeven om sportblessures te voorkomen of in te dijken. De cursus duurt 3 uur.
Woensdag 25 maart of woensdag 1 april van 19 tot 22 uur, lokaal Rode Kruis, kasteel Broydenborg, Broydenborglaan 2

Praktisch
  • Per Hobokense sportclub kunnen er maximum 3 leden deelnemen aan elke lesmodule.
  • Minimumleeftijd van de cursisten is 16 jaar.
  • Leden kunnen deelnemen aan één of twee cursussen.
  • Cursisten krijgen na afloop een attest van deelname en het boek ‘Eerste Hulp in 4 stappen’.

Deze cursus is gratis, maar clubs moeten hun leden inschrijven vóór woensdag 18 maart via sportantenne.hoboken@stad.antwerpen.be met volgende gegevens:
  • naam club, adres, mailadres en telefoonnummer
  • naam cursus
  • datum cursus
  • namen, adressen, mailadressen en geboortedata deelnemers

Reacties

Populaire posts