Kerstmis in Hoboken

Van ijspiste tot zingende herders: het wordt dit jaar een gezellige kerstperiode in Hoboken.


Kerstmarkt, kunstijspiste en muziek
Aantrekkelijke kraampjes, een kunstijspiste en vuurinstallaties toveren de Kioskplaats om tot het gezelligste plein van het district. Lokale verenigingen en handelaren presenteren een feestelijk aanbod op de kerstmarkt. SING SANG SUN VocalCompany omlijst het geheel met een fijne mix van kerst-, pop- en jazznummers. En Orchestre International du Vetex zet de avond in vuur en vlam met opzwepende en dansbare fanfaremuziek. Kinderen kunnen een rondje draaien in een nostalgische zweefmolen of op de kunstijspiste. Vuurinstallaties zorgen voor de nodige warmte.

UiThuis Hoboken, tel. 03 292 65 30
vrijdag 19 december 2014 van 18 tot 23 uur
Gratis

Kerststallenexpo
Stel dat Jezus niet was geboren in Bethlehem, maar in de stal van een Vlaamse boerderij... Met die gedachte in het achterhoofd maken Jef Daelemans en Theo Van Nueten authentieke Vlaamse boerderijen na tot in het kleinste detail.

Jef (82): “Het is een cultuur die verloren gaat. Toen ik mijn eerste kerststal kocht, heb ik die bestudeerd en dacht ik: ‘Dat kan ik ook.’ Veel van mijn kerststallen zijn kopieën van Vlaamse hoeves uit het Domein Bokrijk. Vorig jaar stelden we voor het eerst onze kerststallen tentoon. We kregen zeer enthousiaste reacties.” Zeeman
Leo Buytaert toont u kerststallen in flessen. De sfeervolle kerststallententoonstelling krijgt dit jaar een typisch Hobokens accent.

Onze-Lieve-Vrouwkerk, Kioskplaats 88
zaterdag 13 tot vrijdag 26 december 2014 van 14 tot 18 uur
Gratis

Zingende herders, kerstconcert en levende figuranten
Op vier avonden trekken zingende herders van de parochie van 19 tot 21 uur door de straten om kerstwensen bij u thuis te brengen. Op vrijdag 26 december kan u kijken naar levende figuranten aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk. Die avond is er om 19.30 uur ook een gratis kerstconcert van het Sint-Ceciliakoor.

Zingende herders
zaterdag 20 december 2014: omgeving Oudestraat en Kloosterstraat
zondag 21 december 2014: wijk Polderstad
maandag 22 december 2014: omgeving IJskelderstraat, Leopoldlei en Berkenrodelei
dinsdag 23 december 2014: wijk Vinkenvelden

Reacties

Populaire posts