Nieuwe antwerpen.be definitief gelanceerd

In mei dit jaar lanceerde Antwerpen de nieuwe antwerpen.be. Deze website combineert het laatste nieuws over de stad met de dienstverlening van de stad. De voorbije maanden groeide de site met de hulp van gebruikers uit tot een volwaardig digitaal instrument voor elke Antwerpenaar. Tijd dus om de oude antwerpen.be af te sluiten.



Wat zit erin voor u
De meeste toepassingen van de nieuwe website kan u gebruiken zonder A-profiel. Maar een online bezoek aan de stad kan efficiënter en meer op maat door een A-profiel aan te maken. Dat kan eenvoudig door een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord in te geven.

Met uw A-profiel
  • geeft u de onderwerpen aan die u interesseren, bijvoorbeeld sport en mobiliteit. Nieuwsberichten over die onderwerpen verschijnen dan op uw startpagina.
  • vraagt u allerlei documenten online aan. Als u uw elektronische identiteitskaart koppelt, verloopt de afhandeling van aanvragen nog sneller.
  • kan u actief deelnemen aan de digitale stad door suggesties te geven, te reageren op nieuws en binnenkort ook zelf mee locaties aan het stadsplan toe voegen.
Beter dankzij u
Tijdens de ‘co-creatiefase’ van mei tot oktober, gaven gebruikers veel suggesties om de basisversie van de website verder te verbeteren. Deze moderne manier van werken waarbij snelheid telt en fouten maken mag, leverde op korte tijd mooie bezoekersresultaten op. Sinds mei waren er ook meer dan 1000 gesprekken met gebruikers. Dankzij hun opmerkingen werd bijvoorbeeld de login-procedure vereenvoudigd, zijn sommige e-formulieren nu ook toegankelijk zonder profiel en werkt de zoekfuntie beter. Door blijvende feedback van gebruikers zoals u, kan de nieuwe antwerpen.be verder blijven groeien.

Vooruitstrevend
Twee weken geleden won Antwerpen de prijs voor Digitale Communicatie, uitgereikt door Kortom (de vereniging voor overheidscommunicatie) en de Vlaamse ICT-organisatie V-ICT-OR, voor haar vooruitstrevende digitale missie.Technologisch vormt het digitale platform waarop de website ontwikkeld is, de basis voor de toekomstige digitale projecten van de stad. Er kan altijd op verder gebouwd worden en de verschillende onderdelen zijn daarbij gemakkelijk herbuikbaar.

Iedereen mee
De stad neemt graag iedereen mee in het digitale verhaal. Niet iedereen heeft een pc, beschikt over internet of is even handig met websites. Een cruciaal deel van dit traject is dat de stad op verschillende manieren inzet op e-inclusie.

Zo zijn er de web.punten waar Antwerpenaars gratis gebruik kunnen maken van een computer met internet. Er zijn web.punten waar er begeleiding is en waar opleidingen worden gegeven. Daarnaast is er nog het antwerpen.be-centrum dat al vele jaren werkt rond e-inclusie.

Reacties

Populaire posts